El Partit Socialista de Catalunya “no entèn” que Puigdemont “parli de violència i de mandat democràtic” quan el PDeCAT “es presenta a les eleccions” del 21 de desembre. La portaveu de la formació, Eva Granados, ha afegit que creu que hi ha separació de poders a l’Estat espanyol i que “està garantitzat que (Puigdemont) tindrà un judici just i amb garanties“.

Per la seva banda Xavier García Albiol, opina que, amb la seva intervenció des de Bèlgica, està “mentint, insultant els catalans i els espanyols, i provocant conflicte social al carrer“, una idea que ha també ha traslladat al Twitter

El president del Partit Popular català ha reaccionat al discurs del president destituït de la Generalitat, Carles Puigdemont. Albiol  considera que “encara no s’ha assabentat que ja no és un president de la Generalitat“, sinó “un ciutadà normal”. “Això sí”, ha afegit, “amb problemes seriosos amb la justícia“.

El candidat a la presidència de la Generalitat també s’ha referit a les eleccions del 21-D. Ha afirmat que aquests comicis són una “oportunitat” de guanyar davant de “l’insult i de la mentida de l’independentisme” i de “seguir des del Govern treballant per mantenir el que ha iniciat Rajoy amb l’aplicació de l’article 155“.

Domènech assenyala discrepàncies entre l’independentisme

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha dit en un tuit que els discursos de Carles Puigdemont, Sant Vila i Junqueras estan separats per “un abisme”, i convida a “reconstruir aquest abisme”.