Aquest dimarts al matí, Agustí Alcoberro, el màxim responsable de l’ANC després de Jordi Sànchez, que actualment està en presó preventiva a Soto del Real, ha valorat l’actualitat política. El vicepresident de l’entitat creu que les eleccions autonòmiques convocades pel govern de Rajoy són il·legítimes, però tot i això, tal com ja va expressar l’ANC en un comunicat, considera que són una “via nova perquè l’independentisme s’expressi” i, d’aquesta manera, aconseguir que la “majoria política acompanyi la majoria social”.

L’entitat també espera que els partits polítics i les entitats favorables a la independència de Catalunya es presentin conjuntament en una llista unitària. “Si és possible, l’ideal seria que s’hi apleguessin també algunes forces clarament sobiranistes i democràtiques”, ha afegit Alcoberro. L’ANC demana també que tant Jordi Sànchez com Jordi Cuixart hi siguin “presents significativament en aquesta candidatura”.

Pel que fa a la presència de Puigdemont a Bèlgica, Alcoberro creu que és “molt positiva” per aconseguir internacionalitzar el procés. Al mateix temps, també veu amb bons ulls la presència dels consellers que s’han quedat a Catalunya com a representants del “govern legítim”.