Des de les sis de la tarda d’aquest dilluns, en una conferència realitzada al consistori madrileny sota el nom d'”Un referéndum para Catalunya. Invitación a un acuerdo democrático”, els tres representats de la Generalitat han defensat el referèndum pactat a l’auditori de la Caja de Música.

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dilluns al matí en roda de premsa i ha retret a Puigdemont que el “més raonable” és portar la seva proposta al Congrés dels Diputats per debatre-la a allà, i no pas a l’auditori de la Caja de Música. De totes maneres, també ha recordat que, segons ell, el que pretén el govern de Junts pel Sí és “liquidar l’estat de dret” i posar en risc “la sobirania del poble espanyol”. Per aquest motiu, assegura que ell participaria en el debat com a president del Govern i que faria el possible perquè el referèndum no prosperés.

 

Puigdemont també ha contestat via Twitter.

 

L’Ajuntament de Barcelona, també a Madrid

L’alcalde accidental, Gerardo Pisarello, ha assistit a la conferència que el govern català ha fet a Madrid per parlar sobre el referèndum. Abans, Pisarello s’ha reunit amb l’alcaldessa de la capital espanyola, Manuela Carmena, a qui ha lloat per estar sempre, diu, disposada a escoltar. Durant la trobada, que s’ha allargat durant mitja hora, els dos alcaldes han parlat del referèndum i també d’assumptes municipals.