Al ple d’aquest dijous, Cs preguntarà al govern per què l’alcaldessa va donar suport a la manifestació convocada per Òmnium Cultural i l’ANC “que defensava la DUI” i, en canvi, “desacredita els que es manifesten per recuperar la legalitat constitucional”. La formació taronja també vol saber per què Ada Colau no va assistir a la presentació de la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament.

Pressió als comuns per la DUI i el govern destituït

La situació política a Catalunya marcarà, de nou, el debat al plenari de dijous. El PP porta a debat una proposta de rebuig a la DUI. En canvi, ERC en porta una altra perquè l’executiu de Colau reconegui com a “govern legítim de Catalunya” el que va destituir l’article 155. Les dues propostes posen pressió a l’alcaldessa, que en més d’una ocasió ha expressat el rebuig a la DUI i també al 155.

També farà pressió l’exalcalde Xavier Trias, que farà un prec a Colau perquè reconegui Carles Puigdemont com “l’únic president legítim de la Generalitat”. Per la seva banda, el PSC ha registrat una proposició amb contingut de declaració institucional que aposta pel diàleg i defensa les eleccions del 21 de desembre “amb plenes garanties i llibertat” per triar el futur de Catalunya.