Foto: Carlos Pérez

L’Ajuntament de Barcelona mantindrà l’agermanament que té amb la ciutat russa de Sant Petersburg des del 1985. Tot i això, el deixarà en suspens mentre duri la invasió del govern de Vladimir Putin a Ucraïna i no es farà cap activitat en el marc d’aquest acord entre ciutats. Ho ha detallat la tinenta d’alcalde Laia Bonet a la Comissió de Presidència després que el PP li hagi fet un prec per trencar l’agermanament.

Bonet ha dit que el govern municipal no vol desfer l’entesa amb Sant Petersburg perquè quan acabi la guerra “necessitarem espais de trobada”. La tinenta d’alcalde ha recordat que l’Ajuntament sí que va trencar relacions amb el consolat rus a Barcelona perquè “representa el govern de Putin”. Laia Bonet ha afegit que no es pot estigmatitzar tota la població russa, que pateix “repressió i desinformació”, i ha defensat que els agermanaments simbolitzen “una relació estreta entre ciutadania”.

No volem trencar l’agermanament amb Sant Petersburg perquè quan tot això acabi necessitarem espais de trobada
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcalde

Una relació estreta des del 1985

L’agermanament de Barcelona amb Sant Petersburg es va signar el 24 d’octubre del 1985 amb un conveni d’amistat i col·laboració. L’any 2002 es va ratificar amb un altre protocol, i el 2010 es va celebrar el 25è aniversari de l’agermanament amb activitats en les dues ciutats, que van culminar un any després amb la participació de Sant Petersburg com a ciutat convidada de les Festes de la Mercè.

Tot i la negativa a trencar l’agermanament, Laia Bonet ha dit que el govern municipal no tindrà cap inconvenient en replantejar la relació d’amistat amb Sant Petersburg si hi ha un acord unànime del plenari.