El PSC, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona han reclamat la celebració extraordinària d’una Comissió d’Hàbitat Urbà per debatre una proposta d’acord que inclou evitar la construcció de l’hotel del carrer del Rec Comtal, impulsat per la constructora Núñez i Navarro. El text també demana prohibir cap més allotjament turístic a Ciutat Vella.

L’acord dels grups proposa que el consistori estudiï la possibilitat de revertir “la concessió de la llicència de construcció” de l’hotel, per aconseguir que s’aturi el projecte, llargament criticat pels veïns. També demana una regulació urbanística específica que prohibeixi “més activitat d’allotjament turístic” a Ciutat Vella. Un altre punt de l’acord reclama que el districte es consideri una àrea d’especial protecció, de manera que s’impedeixi l’expulsió de la població resident i se’n protegeixi l’habitatge familiar.

Els partits han sol·licitat la comissió extraordinària perquè consideren que l’alcalde no ha tingut en compte la demanda dels veïns de Ciutat Vella, que reclamaven la celebració d’un plenari extraordinari per tractar aquesta qüestió.