JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "No fa millor política social qui més gasta en política social, sinó que evita les desigualtats qui fa polítiques que contribueixen a lluitar contra les desigualtats. És a dir, no fa millor política social qui gasta més en xecs, sinó qui garanteix millor els drets."

Collboni va pactar amb el govern de Xavier Trias la renda infantil garantida als comptes de 2015, un ajut de 100 euros mensuals per a famílies al llindar de la pobresa per destinar-lo a alimentació, roba o altres despeses. La quantitat pactada, 9,2 milions d’euros, preveia arribar als 7.500 nens, que l’alcaldable socialista vol ampliar fins als 17.000 en el proper mandat. “No serem una ciutat digna si no garantim que les famílies pobres tenen la solidaritat de tota la ciutat”, ha dit.

El candidat socialista ho ha anunciat després de criticar la política de “xecs” de Xavier Trias que, ha assegurat, no ha combatut les desigualtats. “No fa millor política social qui gasta més en xecs sinó qui garanteix millor els drets”, ha sentenciat Collboni, que ha reiterat la intenció de crear 30.000 llocs de treball en quatre anys i aconseguir una “distribució justa” del creixement econòmic.