El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni,creu que “hi ha altres temes més interessants per consultar” que no el de formar part de l’AMI. El líder socialista s’ha mostrat  contrari a què es gastin diners dels barcelonins en una consulta per adherir Barcelona a una associació que “no hi estem d’acord”. Sobre els resultats del 27-S, Collboni ha reconegut la victòria electoral de Junts pel Sí i ha afegit que “és indubtable que ha guanyat el ‘no’ a Barcelona”.

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha destacat que els partits independentistes no van aconseguir el 50 % dels vots a Barcelona el 27-S. Per això, Fernández Díaz creu que no fa falta fer una consulta per si Barcelona s’ha adherir a l’AMI, com ha reiterat sempre el govern d’Ada Colau. “A Barcelona no només no és precís fer cap consulta, sinó que Artur Mas ja l’ha fet per Ada Colau”, ha sentenciat el dirigent popular. Una lectura del 27-S que no té res a veure amb la que han fet CiU i ERC.

Crítiques del PP a Colau pels refugiats

L’endemà que l’alcaldessa, Ada Colau, expliqués els eixos del pla Barcelona, ciutat refugi, Alberto Fernández Díaz l’ha acusat de fer “electoralisme amb la tragèdia dels refugiats”. El líder del PP ha reclamat a Colau “rigor i dignitat” i que tingui en compte els grups municipals a l’hora de prendre decisions sobre aquest afer. “L’únic que li preocupa és la foto”, ha etzibat Fernández Díaz. El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, s’ha desmarcat de les crítiques i ha dit que donaran suport a les mesures del govern per acollir refugiats. “No farem d’aquest tema un ‘pim-pam-pum’ com vol fer el PP”, ha dit.