Anna Gabriel, portaveu de la CUP, s’ha mostrat satisfeta que, per primera vegada, s’articula un espai que consolida la independència al Parlament de Catalunya. Gabriel apunta que “farem valdre cadascun dels vots” que han fet confiança a la CUP aquest 27-S. Admet que al llarg d’aquesta setmana i “fins que no coneguem resultats definitius hem instat per trobar-nos per arribar a acords amb la candidatura de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i amb entitats socials”. La CUP també obrirà un procés intern per no perdre la seva identitat assembleària.

La número dos de la formació, ha insistit que  no investiran Mas president. La formació vol un president que exemplifiqui una nova etapa que trenqui amb les retallades “s’ha de combatre el sistema patriarcal, ja que es confirma que hi ha una majoria social que vol canvis profunds”.

Antoni Baños ha remarcat que el resultat d’ahir avala una majoria ciutadana que vol lluitar contra les polítiques d’austeritat i “l’estatus quo”. Baños també remarca que treballaran per centrar-se en “un pla de xoc per la desobediència”.

Pel què fa al procés sobiranista, Baños ha dit que han perdut el plebiscit perquè no han aconseguit la meitat dels vots, però que ha guanyat l’opció independentista. Per això, tot i que la CUP descarta una declaració unilateral d’independència, assegura que el camí cap a la república catalana està més viu que mai i en un punt de no retorn.