Junts pel Sí

Junts pel Sí s’ha imposat com a primera força a 58 dels 73 barris de la ciutat. D’entre tots, aquell en el qual obté més percentatge de vots la candidatura de Junts pel Sí és Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, on la llista de Raül Romeva ha aconseguit un 49,2 % dels sufragis. El segueixen de prop el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, on ha aconseguit el 48,1 % dels vots. Aquests dos barris es configuren com a bastions independentistes, ja que la segona força és la CUP. En tercer lloc, hi ha el Putxet i el Farró, amb el 48 % dels suports per a la llista de CiU, ERC i representants de la societat civil.

Per contra, Junts pel Sí treu els seus pitjors resultats a la capital catalana en vuit dels 13 barris del districte de Nou Barris, i és el percentatge més baix a Ciutat Meridiana, on només un 10,9 % dels votants han donat suport a la llista independentista. El vot a aquesta opció també es baix a Torre Baró (12,8 %) i a les Roquetes (14,1 %). En tots aquests barris, de fet, Ciutadans ha tenyit de taronja el mapa electoral.

Ciutadans

Ciutadans ha estat la força més votada en 15 dels 73 barris de la ciutat. La victòria del partit es focalitza a l’extrem nord de la ciutat: vuit barris de Nou Barris, la Trinitat Vella i Baró de Viver. També ha esgarrapat bocins d’Horta-Guinardó i Sant Martí. Però és a la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc, on la formació d’Inés Arrimadas ha tret els millors resultats. Allà ha aconseguit el 28, 7% del vots i s’ha situat com la primera força. De ben a prop, el segueixen Pedralbes, un 28,5 %, i les Tres Torres, 27,8 %.

El taló d’Aquiles de Ciutadans és, sens dubte, la Vila de Gràcia. Només el 9,9 dels graciencs va optar per la candidatura d’Arrimadas. També ha aconseguit un tímid 12,3 % tant al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova com a Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes.

PSC

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha perdut l’hegemonia que va aconseguir en els comicis de 2012, quan es va imposar a 20 barris de Nou Barris, a Sant Andreu, Sant Martí, Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc. Tres anys més tard, no ha estat primera força en cap dels 73 barris i es fa evident que hi ha hagut un transvasament de vots cap a Ciutadans. Tot i això, gairebé aconsegueix guanyar a Ciutat Meridiana, on ha quedat com a segona força, amb un 25,5 % dels vots, i només set de diferència respecte a la llista d’Inés Arrimadas. A continuació, el principal suport al partit de Miquel Iceta el trobem a la Trinitat Vella (24,3%) i Torre Baró (24,1%), on tot i això el PSC també ha estat superat per Ciutadans.

La zona alta (districtes de les Corts i Sarria – Sant Gervasi), per contra, continua resistint-se als socialistes. Iceta ha tret els pitjors resultats a Pedralbes, on només el 4 % dels votants han optat per la seva formació. Tampoc no arriba al 5 % a les Tres Torres -on ha obtingut un minso 4,1 % dels vots- i a Sant Gervasi – la Bonanova (s’ha quedat en un 4,9 %).

CUP
Tot i haver-se posicionat com a quarta força en el conjunt de la ciutat, la CUP és el segon partit amb més suport a la Vila de Gràcia, on obté el millor resultat (18 %), el barri Gòtic (17,2 %) i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (14,7  %). Als barris més benestants, en canvi, passa pràcticament desapercebuda. A Pedralbes només ha aconseguit el 2,6 % dels vots, amb 181 paperetes. També es queda com a sisena força a les Tres Torres, amb el 3,1 % dels vots. Tot i això, la CUP millora la representativitat en aquests barris respecte als resultats de 2012, quan es va quedar amb un 0,9 % i un 1 % respectivament.

Catalunya Sí que es Pot

En les eleccions al Parlament de 2012, la Clota va ser l’únic barri on va guanyar ICV. Enguany és justament aquí on Catalunya Sí que es Pot obté el millor percentatge de vot de la ciutat, un 17,4 %, i s’hi posiciona com a segona força només per darrere de Junts pel Sí. A l’altre costat de la balança, hi ha els barris amb la renda més alta de Barcelona. A Pedralbes i les Tres Torres, la candidatura encapçalada per Lluís Rabell es queda amb un paper pràcticament residual, amb l’1,7 % dels vots. A Sant Gervasi – la Bonanova i Sant Gervasi – Galvany la representació de Catalunya Sí que es Pot és del 3,1 %.

PP

La caiguda lliure del PP a Catalunya també s’ha reflectit en el mapa de barris barceloní. L’any 2012 la formació d’Alícia Sánchez-Camacho va quedar en segona posició mentre que enguany n’ha quedat relegada a la sisena. Un bon exemple n’és el cas de Pedralbes, on ara fa tres anys va obtenir gairebé un 30 % dels vots, però ara el suport a Xavier García Albiol s’ha reduït 12 punts, fins al 17 %, sobretot pel creixement de Ciutadans. A les Tres Torres també ha perdut la meitat dels suports, s’ha quedat en el 14,2 %. El tercer barri amb més percentatge de vot per als populars és Ciutat Meridiana, el barri on els unionistes s’han imposat més clarament a les forces independentistes de tota la ciutat.
El Partit Popular obté els pitjors resultats al Poblenou i a Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes. En aquests dos barris el PP ha obtingut un tímid 4,9 % dels suports. La mateixa tendència la trobem també a la Clota (5,2 %) i a la Vila de Gràcia (5,3 %).