JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "A mi no m'agraden aquest tipus d'operacions que jo vaig batejar d'especulatives en termes culturals. Hi ha una marca d'un museu prestigiós i dels més importants del món, però no hi ha res més que això." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "No volem un 'macmuseu', no volem una 'macdonalització' de la cultura. Però a més a més, aquest és un element més, una peça més, en aquesta venda del Port Vell als interessos privats."

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha qualificat el projecte de “macmuseu” i considera “lamentable” que en un context de retallades la Generalitat aposti per un model que “banalitza el consum cultural”. Des del PSC, el líder municipal Jordi Martí ha mostrat el rebuig a la idea perquè, al seu parer, és “una franquícia basada en el negoci i sense un projecte cultural al darrere”.

El Grup Municipal del PP també s’ha pronunciat sobre la seu de l’Hermitage a Barcelona. Els populars reclamaran a l’alcalde Xavier Trias que expliqui quina és la seva aposta definitiva per al port, ja que consideren que fins ara se n’han presentat “pedaços i no una imatge integral”. En un comunicat, el partit apunta que l’alcalde està “fora de joc” després que l’anunci de la seu del museu l’hagi fet el president de la Generalitat, Artur Mas, i no Trias.