La d'avui era una votació perduda. El govern ho sabia però fins a l'últim moment ha mantingut les ordenances a l'ordre del dia. Els impostos i les noves taxes, però, han caigut a l'últim minut en una maniobra per guanyar temps. El necessari per buscar els acords que avui no tenia. Per això l'executiu ha estès la mà, de nou, a socialistes i populars, els únics que li permeten sumar majoria. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "No estem veient en els grups municipals tampoc doncs cap oposició frontal ni cap fet que determini que facin viable aquest projecte. Política de mà estesa, li tornem a oferir i que s'assegui a negociar. Per nosaltres no quedarà." Tant pel PSC com pel PP, avui s'ha evidenciat com mai la minoria del govern. Els socialistes han exigit a l'alcalde que convoqui tots els grups per negociar de nou ordenances i pressupostos. Els populars han demanat també diàleg, però amb exclusivitat. JORDI MARTÍ, presdient del Grup Municipal del PSC "És el fracàs absolut de la geometria variable. El que jo li demano a l'alcalde és que baixi ell a l'arena d'una vegada per totes, convoqui els presidents de grup i es posi a treballar per donar la volta en aquesta situació." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Avui s'ha posat de manifest no pas que hi hagi un govern en minoria, sinó que hi ha un govern en minoria absoluta. És incompatible que Iniciativa, el PSC, ERC i CiU ens posem d'acord. Perquè si ens posem d'acord possiblement serà perquè ens hem posat d'acord en el no-res." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "No havia passat mai que un govern municipal hagués de retirar el que és una peça fonamental de la política municipal com unes ordenances fiscals. Per tant avui som davant d'una de les derrotes polítiques més grans." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Crec que ara s'obre un període de temps en el que caldria que es produissin molts de contactes per mirar d'arribar a un acord per aprovar les ordenances que en principi és bo." Amb la retirada d'avui, comença el compte enrere. El govern vol esgotar tots els terminis possibles i ja preveu un ple extraordinari a principis de novembre si té algun suport. El calendari corre si es volen tenir les noves ordenances abans que acabi l'any.

Els partits de l’oposició ja havien mostrat el seu rebuig a la proposta d’ordenances fiscals que va fer l’Ajuntament. Una proposta que preveu la congelació dels impostos i la creació de sis taxes noves. Amb la retirada de les ordenances de l’ordre del dia el consistori ha evitat que fossin rebutjades. Segons paraules de la tinenta d’alcalde d’Hisenda, Sònia Recasens, el govern ha decidit retirar les ordenances perquè “no està veient cap oposició frontal” i, per tant, volen tornar a obrir un període de negociació i esgotar els terminis legals per aprovar-les abans del 31 de desembre.

El consistori té ara un marge de 10 dies per convocar un ple extraordinari i complir els terminis. Han d’aconseguir el suport del PSC o del PP per garantir l’aprovació de les ordenances. Si no s’arribés a cap acord, s’aprovarien automàticament les ordenances de 2012 per a 2013.

Des de l’oposició ho han vist com un fracàs del govern sense precedents.