Els comuns pressionen el PSC i ERC per formar un govern “per avançar” amb BComú, després de la victòria de Xavier Trias a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Diversos regidors han alçat la veu a través de Twitter, després que el líder de Trias per Barcelona hagi afirmat que “té sentit fer un govern fort amb ERC i PSC”.

La número tres de la candidatura d’Ada Colau a Barcelona, Janet Sanz, ha advertit el PSC i ERC perquè triïn entre “un govern per avançar o per retrocedir”. Sanz assegura que Barcelona en Comú és “l’única garantia d’un govern d’esquerres”.

Les “catifes vermelles” de Trias

Lucía Martín, la número set, s’ha referit a “catifes vermelles” per a inversors. Per Martín, Trias vol pactar amb ERC i el PSC per aplicar el programa anunciat en campanya. “Davant del retorn al passat, la possibilitat d’una majoria progressista de govern amb ERC, PSC i Comuns”, conclou.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el número vuit de la llista dels comuns, Marc Serra, que ha qualificat la proposta de Trias de “tripartit de retrocés” i ha remarcat que “les esquerres sumen”. Per Serra, un govern de Junts suposaria “tornar a la barra lliure de pisos turístics i hotelera, ampliació aeroport, catifes vermelles als fons voltors i retallades en serveis públics”.

Per la seva banda, també s’ha pronunciat Eloi Badia, que no s’ha tornat a presentar però que encara és regidor en funcions de BComú. Es pregunta “què més ha de passar perquè ERC prioritzi un projecte progressista de 24 i no un pacte de cadires ple de contradiccions amb PSC i liderat per Trias”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?