Condemnen els fets violents del Parc de la Ciutadella. No accepten, però, la criminalització política i mediàtica que consideren s'està fent del moviment 15-M i d'aquelles persones que en donen suport com ara Arcadi Oliveres. JORDI BORJA, ASDAD "Tenim una classe política que tenen por i són conscients de ser titelles dels poders econòmics. Són gossos amb por que reaccionen de mala fe". Segons ells, als polítics no els preocupen els actes, sinó les idees dels "indignats" que qüestionen el sistema. Consideren que els poders polítics i econòmics són els que ataquen la democràcia. GABRIELA SERRA, ADAD "Tant costa entendre que es demana que paguin els culpables?" Aquest manifest neix del professorat universitari que vol remarcar la importància de les idees d'aquest moviment social, que consideren que no ha quedat deslegitimat pels incidents d'aquesta setmana. El manifest es va començar a difondre ahir a la tarda i ja compta amb més de 200 signatures. Entre elles, les del catedràtic Vicenç Navarro i el cantautor Paco Ibaéz. Us ha informat des de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya, Àngela Sauret.

Més de 250 persones ja s’han adherit al manifest Contra la persecució i la criminalització de la  democràcia. En suport a la dignitat de la indignació. Entre els signants, es troba el sociòleg Manuel Castells, l’escriptora Maruja Torres, l’exdirigent de CCOO de Catalunya Joan Coscubiela i l’escriptor José Luis Sampedro.  Justifiquen els “indignats” defensant que el govern ha traspassat les “línies vermelles” amb la retallada dels pressupostos i la llei òmnibus. Els adherits destaquen que el moviment del 15-M ha vehiculat el malestar social pacíficament.

Defensa a Arcadi Oliveres

El manifest també dóna suport incondicional al president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres. Els signants alerten el conseller d’Interior Felip Puig, que si denuncia a Oliveres, també s’hauran d’emprendre eleccions legals contra ells. Per la seva banda, el president de Justícia i Pau ha declarat que potser es va equivocar insinuant que van ser els Mossos els responsables dels aldarulls.