Els voltants del Parc de la Ciutadella s'han convertit avui en un punt d'inflexió del moviment del 15-M. L'acampada de la plaça de Catalunya ha deixat pas a la violència explícita fins ara no vista. Des de primera hora, l'existència de dos bàndols, "indignats" i Mossos d'Esquadra, era clara. I també els enfrontaments que s'han allargat fins ben entrat el dia. Al matí, i per respondre els cordons policials fum d'extintors, llaunes i ampolles volant. Això ha deixat imatges com aquesta.... I la policia ha respost amb fum dissuasiu i ordre de pujar a les furgonetes i marxar. La violència del matí ha fet obrir el debat al migdia. S'ha obert així una esquerda per les formes. De res no han servit les paraules. A la tarda més enfrontaments. Desenes de joves impedien el pas de les furgones policials al carrer de Wellington amb Villena. Mentrestant, en assemblea el gruix dels manifestants ha condemnat amb força la violència emprada per alguns i per això s'ha decidit un canvi d'estratègia per evitar més enfrontaments: la majoria dels indignats ha abandonat la Ciutadella a dos quarts de set per anar cap a la plaça de Sant Jaume en una marxa pacífica i així deixar sortir sense problemes els parlamentaris. La plaça s'ha omplert a vessar. Després d'hora i mitja de concentració pacífica, a les vuit, han decidit tornar on ha començat tot: al Parc de la Ciutadella. En total, el dispostiu ha comptat amb 550 efectius policials i s'ha saldat amb sis detencions.

Al migdia, l’assemblea dels “indignats” ha decidit traslladar la protesta de les portes del Parc de la Ciutadella cap a la plaça de Sant Jaume, per evitar nous incidents amb els parlamentaris a la sortida de l’hemicicle.

Centenars de persones han marxat en manifestació pel centre de la ciutat. A l’Arc de Triomf, un portaveu de l’assemblea ha llegit un comunicat rebutjant la violència i l’actuació d’alguns manifestants, que asseguren que no representa la totalitat del moviment.

Cap a les 19 h, la plaça de Sant Jaume s’ha omplert amb “indignats” que es manifestaven sobretot contra els actes violents del matí. Al manifest, han dit que una gran majoria s’ha comportat pacíficament davant una minoria que ha llençat aigua i pintura als parlamentaris. Han definit l’acció com una acció de “desobediència activa no violenta, pacífica però determinada.”

Després de la concentració a la plaça de Sant Jaume, un grup ha marxat en manifestació cap a la comissaria central dels Mossos d’Esquadra a les Corts, on creuen que es troben els sis detinguts durant les càrregues policials d’avui.