El conseller d'Interior, Felip Puig, ha estat clar i contundent en la seva valoració del dispostiu policial d'ahir al Parlament. FELIP PUIG, conseller d'Interior "Ahir hi havia ganes de batalla campal i l'objectiu era bloquejar el Parlament i traslladar encara més una situació de guerrilla urbana difosa a la capital de Catalunya". Puig ha dit que hi van participar fins a 600 efectius dels Mossos en les hores punta del conflicte, i que es van aconseguir els objectius marcats: que no s'ocupés el Parc de la Ciutadella i que es garantís que el ple del Parlament comencés puntual. FELIP PUIG, conseller d'Interior "Perquè també vam tenir molt clar que els violents hi eren i hi serien amb una quantitat i una predisposició a l'enfrontament, que el seu desallotjament només hagués estat possible amb una contundència policial que hagués causat segur danys a moltes persones i una perpetuació del conflicte al carrer, a l'exterior del Parlament". Puig ha informat que s'han detingut set persones, una d'elles menor, i que n'hi ha 10 més d'identificades. FELIP PUIG, conseller d'Interior "Estem davant de nous mètodes de violència urbana que utilitzen la violència extrema, una manera directa o indirecta, per activa o per passiva i que utilitza també mètodes informatics i de comunicació sofisticats". El conseller d'Interior també ha dit que les investigacions d'allargaran el que calgui fins a trobar tots els culpables, i ha negat que agents secrets dels Mossos provoquessin aldarulls per desprestigiar el moviment, com han insinuat algunes veus i alguns vídeos penjats a Internet. Vídeos on es mostren suposats agents infiltrats però on no es veu que cometin cap acte violent. FELIP PUIG, conseller d'Interior "Clar que tenim policies de paisà, clar que tenim una divisió d'informació de les millors que hi ha en aquests moments a les policies del nostre entorn. No hi ha cap policia que hagi instigat a la violència". Puig ha reconegut que en algun moment els efectius policials van ser insuficients, però que ahir es van mobilitzar tots Mossos que hi havia disponibles.

Felip Puig ha comparegut aquest matí per valorar el dispositiu policial desplegat ahir durant la protesta dels “indignats” a les portes del Parlament. El conseller s’ha mostrat convençut que es van aconseguir els objectius que s’havien fixat: garantir que ningú no acampés al Parc de la Ciutadella i que el ple del Parlament es desenvolupés amb normalitat.  Ha reconegut que l’accés dels diputats va ser “accidentat” però que tots van poder-hi entrar. “Situació excepcional, sí, però s’hi va garantir l’accés” ha dit Puig.

El conseller ha explicat que en l’operatiu, que encara es manté, hi participen 1.800 efectius. Ha afegit que una actuació més contundent hauria estès el conflicte per tota la ciutat i que “ahir hi havia ganes ferotges de batalla campal”. Ha advertit que “som davant de nous mètodes de violència urbana” que s’amaguen “sota l’aparença de resistència pacífica”.

Set detinguts

Respecte al nombre de detencions, Puig ha explicat que aquest matí s’ha arrestat una persona més i que ja són set els detinguts. Un d’ells ha passat a disposició judicial i ha sortit amb llibertat amb càrrecs, i un altre s’ha enviat davant la Fiscalia de Menors.  Els altres cinc han de comparèixer davant del jutge al llarg de divendres.  Ha anunciat que el dispositiu al voltant del parc de la Ciutadella es manté davant la possibilitat de noves accions i que continuen les investigacions policials sobre els fets.

Puig també ha anunciat que ha fet estudiar si Arcadi Oliveres ha comès un delicte de calumnies sobre la policia autonòmica.