NO es consideren els responsaBBles dels incidents de dimecres al Parlament. Diuen que en cap moment no se senten representats per aquelles accions que van dur a terme, segons ells, un grup de persones que NO formen part del 15-M. ALICIA DOMÍNGUEZ, membre del 15-M "Tenim el convenciment que tot el debat generat al voltant dels esdeveniments del dia 15 de juny s'està sobredimensionant amb l'objectiu de desviar l'atenció del que realment afecta els ciutadans." Fins i tot, acusen els representants polítics d'anar tots a una i no condemnar l'actitud policial del 27 de maig, durant l'operació de neteja de la plaça de Catalunya i de dimecres. Dues operacions que han deixat un balanç de més 180 ferits. ALICIA DOMÍNGUEZ, membre del 15-M " Les camises tacades d'uns pocs polítics semblen pesar més que els 40 ferits." IRENE CAMPOS, membre del 15-M "La identificación que se está haciendo entre 15-M y violencia es una estrategia calculada, cínica y perversa del govern de la Generalitat. Y con ello iniciar su estrategia de defensa procesal ante la querella criminal que se les va a presentar." El moviment també es desmarca de les acusacions de Felip Puig, que va titllar l'acció dels "indignats" de "kale borroka". IRENE CAMPOS, membre del 15-M "Constituye un insulto a la inteligencia de la ciudadania dado que si algo caracteriza y une al movimiento 15-M es el pacifismo". Saben que ara mateix el col·lectiu es troba en el punt de mira. Però confien que la societat mantindrà el suport al moviment. Aquest diumenge el moviment del 15M té la prova de foc per demostrar que és un moviment pacífic. Serà amb la marxa unitaria que esfarà a les 5 de la tarda. Si es produexien incidents això obligaria al moviment a definir cap a on camina.

En una compareixença pública, els “indignats” han volgut respondre a les paraules d’ahir del conseller d’Interior, Felip Puig. Han reiterat que el moviment rebutja la violència i que “els actes aïllats” d’unes persones no representen tot el col·lectiu. Mantenen que l’objectiu de la protesta de dimecres era detenir les “retallades antisocials” que s’havien de tramitar al Parlament i parar la coneguda com a llei òmnibus.

També s’han mostrat convençuts que el debat generat al voltant dels incidents de dimecres “s’està sobredimensionant amb l’objectiu de desviar l’atenció del que realment afecta els ciutadans”. Afirmen que s’està intentant estigmatitzar el moviment dels “indignats” per legitimar noves formes de repressió policial. Argumenten que, de la mateixa manera que no es criminalitza tota l’afició d’un equip quan hi ha incidents durant una celebració esportiva, tampoc no és just que ara es responsabilitzi tot el col·lectiu per les accions d’uns quants. Hi afegeixen que el que realment espanta els polítics és que s’estan “obrint nous mètodes de participació i decisió, que posen en qüestió la legitimitat del sistema democràtic actual”.