De Gispert ha resumit les seves sensacions el dia després dels incidents a les portes del Parlament  i les ha qualificat de “molt dures, de malestar i tristesa pel que està passant”. La presidenta creu que el que es pretenia era “fer un atac al cor de la democràcia”, però que la presència dels diputats a la cambra va acabar imposant la normalitat democràtica.

Estudien emprendre accions legals

La presidenta del Parlament ha explicat que des de la cambra catalana estan valorant les accions a emprendre. Segons de Gispert, impedir el pas als diputats que representen el poble de Catalunya “és un delicte molt greu” i que actuaran en conseqüència. “Ahir per sort o per desgràcia, es va deslegitimar el moviment del 15M”, ha dit.

També ha atribuït tota la responsabilitat al moviment, ja que van demanar una assistència massiva a les portes del Parlament. “Ara intenten treure’s la responsabilitat de sobre”. De Gispert defensa els canals per fer arribar les propostes de manera pacífica. “Tenim un sistema d’estat de dret que defensa les llibertats, i al que ens ha costat molt d’arribar”.

Respecte al dispositiu policial per protegir els parlamentaris, la presidenta el va trobar encertat. “Ja es valorarà si el dispositiu era suficient. Ningú preveia els milers de manifestants agressius”, ha dit.