Els precandidats podran recollir avals del 10 de març al 8 d’abril. Els associats del partit només podran avalar una persona. La campanya electoral s’allargarà un mes, entre el 12 d’abril i el 10 de maig. Les votacions, l’11 i 12 de maig, seran presencials i electròniques, i els resultats s’anunciaran el mateix dia. Si el guanyador no arriba al 50 % dels vots, es farà una segona volta el 18 i 19 de maig. L’advocada i exregidora Magda Oranich s’encarregarà de vetllar per la neutralitat del procés al capdavant d’un comitè organitzador.

El ball de noms de possibles candidats està més obert que mai. Assenyalat per Trias, Joaquim Forn va ser qui més s’hi va postular, però en espera d’un cop d’efecte, la presó provisional pot apartar-lo d’una cursa en què sona amb força l’exconsellera Neus Munté, que ja ha dit que li faria il·lusió ser alcaldessa. A la llista d’aspirants hi figura també l’exregidor i exconseller Ferran Mascarell, que a betevé no va descartar l’opció de ser candidat, així com l’exvicepresidenta Joana Ortega, inhabilitada pel 9-N.

Hi haurà Junts per Barcelona?

El PDeCAT es manté en expectativa i prefereix no decantar-se per cap dels noms que han anat sonant. La presidenta del partit a Barcelona, Mercè Homs, ha assegurat que les primàries serviran per “buscar el futur alcalde o alcaldessa de Barcelona” i per posar cara al projecte del PDeCAT. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, no ha descartat que, arribat el moment, s’opti per fer un Junts per Barcelona, imitant el nom de la candidatura del Parlament, però ha deslligat aquesta opció de la tria del candidat.