El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, considera que l’alcaldessa, Ada Colau, va perdre una oportunitat a l’hora d’expressar davant del rei Felip VI el malestar pel seu discurs del 3 d’octubre. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Bosch ha recriminat a Colau que en el sopar de diumenge al Palau de la Música i en la inauguració de dilluns no portés el llaç groc a la solapa. El líder municipal d’ERC creu que en el discurs oficial de l’alcaldessa al Palau hauria pogut dir “quatre veritats” al monarca.

Per Bosch, la conversa privada que Colau va mantenir amb Felip VI abans del sopar inaugural del Mobile, en què li va retreure el discurs del 3-O, no és suficient perquè “els gestos que arriben més són els públics”. El líder municipal dels republicans ha celebrat la no assistència al besamans del Palau, però creu que l’alcaldessa hauria d’haver aprofitat el discurs durant el sopar. Bosch ha recordat el que el president del Parlament, Roger Torrent, va dir en l’acte al Col·legi d’Advocats, divendres passat, i ha dit que “Colau hauria pogut fer una cosa similar i fer servir la paraula en benefici dels ciutadans”.

Candidat en espera de ratificació

Després d’obtenir els avals necessaris en la cursa per les primàries d’ERC -que afrontarà en solitari-, Alfred Bosch ha dit que espera obtenir en la jornada electoral del 9 de març més suports que en les primàries del 2014. El líder dels republicans ha assegurat que el mandat de Colau ha estat de “grans desenganys” i ha posat d’exemple l’actitud del govern municipal amb el Mobile: “Un dia sí, un dia no”. Bosch ha explicat que en la visita que dissabte passat va fer a la presó d’Estremera va veure un Oriol Junqueras “molt fort i en forma” que li va reclamar que Barcelona tingui “un rol més de lideratge com a capital de Catalunya”.