Representants de les tres iniciatives ciutadanes han lliurat les firmes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la plaça de Sant Miquel. L’Ajuntament haurà de validar ara els avals, i està previst que el ple del 23 de març sotmeti a votació les tres preguntes. La regidora de Participació i Districtes, Gala Pin, ha assegurat que el govern municipal tirarà endavant la multiconsulta malgrat els recursos que s’han presentat per frenar-la. Encara no se sap la data concreta, però serà entre maig i juny.

Amb més de 300 voluntaris, Remunicipalitzem l’Aigua BCN ha superat de llarg les 15.000 firmes necessàries. Míriam Planas, de la plataforma, admet que s’enfronten amb “la contracampanya publicitària” d’Agbar. Tanquem el CIE i Metromuster han recollit 17.840 signatures perquè es consulti sobre el canvi de nom de la plaça d’Antonio López pel d’Idrissa Diallo, un noi de 21 anys que va morir al CIE el 2012. Xavier Cambra (Tanquem el CIE) ha explicat que volen restituir la memòria de Diallo i de tots els morts al Mediterrani.

També ha superat el límit de 15.000 signatures Habitem el Sant Pau, amb 17.093 avals. Els responsables del Gimnàs Social Sant Pau volen que es pregunti si l’Ajuntament ha de comprar l’edifici on hi ha aquesta instal·lació i fer habitatge social als pisos superiors. “Esperem que es pugui votar per lluitar contra la gentrificació al Raval”, ha dit Bernat Rubio, d’Habitem el Sant Pau.

Els impulsors de les tres iniciatives, a ‘bàsics’

Els portaveus de les tres plataformes promotores de les consultes que es faran la propera primavera -si superen el tall del recompte d’avals- han explicat al programa ‘bàsics’ com afronten la multiconsulta