En aquest gràfic de cercles us podeu acostar als comptes dividint-los en sis grans àrees: actuacions econòmiques, actuacions generals, producció de béns públics de caràcter preferent, deute públic, protecció i promoció social i serveis públics bàsics.

Aquesta darrera partida és la que aglutina més milions d’euros, amb 421 milions per a habitatge i urbanisme, 353 a les polítiques de benestar comunitari, 296 milions per a seguretat i mobilitat ciutadana i 77 milions per a despeses en matèria de medi ambient.

En segon lloc, hi ha la partida d’actuacions generals, amb 496 milions d’euros, on s’encabeixen les despeses dels òrgans de govern o les transferències a altres administracions. La segueixen les partides de promoció social (323 milions d’euros) i de producció de béns públics de caràcter preferent (318 milions d’euros).

De les polítiques als programes

A continuació, podeu veure com es desglossa cadascuna d’aquestes polítiques en conceptes més concrets en gràfics de barres.

Dels programes als subprogrames

Si ens apropem més als comptes, podem veure la despesa que comportaran serveis tan pròxims als ciutadans com el Bicing, que tindrà una partida de 16,8 milions d’euros. També en l’àmbit de la mobilitat, s’han reservat pràcticament sis milions per al manteniment integral de les rondes. Les activitats que organitzen les biblioteques dels districtes disposaran de 110.512 euros i els mercats municipals, de més de 30 milions d’euros. Dins de les polítiques socials, l’Ajuntament destinarà 12,4 milions d’euros al servei de Teleassistència i 1,8 a l’atenció als refugiats. Altres conceptes que podem trobar als comptes aprovats aquest dimecres són els estudis d’opinió, que representen 20.160 euros de les despeses, i els serveis publicitaris, amb 10.900.000 euros.

Amb aquest selector, podreu explorar al màxim detall les partides del pressupost. Trieu una de les polítiques i veureu com es reparteixen els milions d’euros que s’hi destinaran en programes i subprogrames, la divisió més petita dels comptes municipals.

Cadascun d’aquests programes preveu inversions tan concretes com la construcció d’una escola bressol al barri de Sants-Badal, la construcció del reivindicat Casal de Barri a l’edifici Transformadors o la rehabilitació de la Rambla. En total, l’Ajuntament destinarà 429,1 milions d’euros a inversions. En aquest document, el Llibre Verd del pressupost, podreu consultar-les totes.