JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "Si el govern d'Ada Colau havia de ser el que havia de resoldre les polítiques d'habitatge que abans s'havien fet malament, i ara escoltem en aquesta mateixa sala el senyor Forn dient que votaran a favor del pla d'habitatge perquè dona continuïtat al que es feia abans..., aquí trobem que hi ha una contradicció que, d'entrada, ens hauran d'explicar."

“Han triat l’opció possiblement més còmoda”, ha dit Jordi Coronas, respecte a l’acord del govern municipal amb CiU per aprovar el Pla pel dret a l’habitatge 2016-2025. El portaveu d’ERC ha explicat que la seva formació estava disposada a negociar “mesures de canvi real” i que van presentar 28 al·legacions al pla. Coronas no ha concretat encara la posició d’ERC al plenari pel que fa a aquest punt en espera de la resposta del govern a les al·legacions. “No hi ha un acord perquè votem a favor”, ha precisat.

Crítiques a Colau per no evitar la qüestió de confiança

Just el dia abans que el pressupost de 2017 s’aprovi automàticament després que l’alcaldessa hagi superat la qüestió de confiança, Jordi Coronas ha recordat que va ser Ada Colau qui va triar aquest camí i ha reiterat la manca de voluntat per part del govern per negociar. Tot i això, el portaveu dels republicans ha dit que, de la mateixa manera que van incorporar diversos aspectes al PEUAT, intentaran fer el mateix amb el pressupost. “Que estigui aprovat no vol dir que no es pugui canviar”, ha afirmat.