Poca estona els ha durat la manta estesa a aquest grup de venedors ambulants en plena plaça de Catalunya. La presència d'una patrulla de la Guàrdia Urbana els ha fet plegar veles i marxar del lloc sense que els agents els hagin requisat la mercaderia. Ha estat un joc del gat i la rata entre manters i Urbana constant i visible aquest migdia als eixos comercials del centre. La forta presència policial, habitual segons l'Ajuntament en aquestes dates, ha impedit per moments als venedors a la manta estendre-la al terra. L'exalcalde Trias, però, ha assegurat que en les últimes setmanes el "top manta" ha repuntat. El líder de CiU creu que els agents no reben ordres per requisar els productes falsificats i ha denunciat passivitat de l'alcaldessa. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Això és una decisió de dalt de tot, de la pròpia alcaldessa, que és qui dirigeix la seguretat en aquesta ciutat. I crec que és lamentable el fet de dir que no actuïn." "Els comerciants asseguren que durant aquestes festes la presència de "top manta" ha estat constant. I reclamen una actuació contundent de la Guàrdia Urbana per eradicar aquest fenomen i reiteren que volen un missatge de l'alcaldessa contra la venda ambulant il·legal." VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç "Volem que s'eradiqui, que no hi hagi efecte crida i que no hi hagi una sensació que es permeti aquesta activitat a la ciutat." Gasca i Trias admeten, però, que eliminar del tot la venda a la manta és pràcticament impossible. I exigeixen que les tan anunciades mesures socials per reinserir els manters es posin en pràctica.

Segons Trias, la Guàrdia Urbana no rep ordres polítiques i ha denunciat “passivitat” a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a última responsable de la seguretat a la ciutat.

Tot i aquesta crítica, aquest divendres, i coincidint amb les rebaixes d’hivern, el centre de la ciutat s’ha omplert de patrulles de la Guàrdia Urbana i els venedors del “top manta” ho han tingut molt complicat per instal·lar-s’hi.

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, ha denunciat que durant les festes han detectat manters al Portal de l’Àngel i al metro de la plaça de Catalunya. Gasca ha exigit “tolerància zero” i ha demanat que Colau faci una declaració en contra del “top manta”.