Continua la cursa a les eleccions municipals 2023 de Barcelona. Després de ser proclamat cap de llista del PSC a la alcaldia de la ciutat, aquest diumenge Jaume Collboni ha rebut el suport del president del Govern, Pedro Sánchez, i el primer secretari del PSC a Catalunya, Salvador Illa, com a candidat del partit als comicis del 28 de maig.

“A Barcelona només li falta un alcalde socialista”

El candidat del PSC a les municipals ha destacat els valors de Barcelona i ha assegurat que “és una ciutat compromesa, oberta, innovadora, solidària, sostenible, alegre i orgullosa”, però ha afegit: “Només li falta una cosa: tenir un alcalde socialista”. Per això, Collboni ha insistit que vol ser l’alcalde de Barcelona “per donar els millors anys a la història de la ciutat”.

L’alcaldable ha explicat que un dels seus objectius si arriba a governar la ciutat és donar prioritat a l’habitatge, que, assegura, és un dels problemes més greus. També ha advertit que serà l’alcalde “del civisme i de la seguretat”. A més, ha dedicat unes paraules als joves barcelonins i ha afirmat que treballaria “per evitar que s’hagin d’exiliar de la seva ciutat”.

“S’obre una nova etapa a Barcelona”

Salvador Illa ha destacat que Collboni “és un treballador i estima les institucions” i s’ha referit al PSC com “la força tranquil·la” que obrirà una nova etapa a Barcelona. Illa ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra el govern català i s’ha presentat com a alternativa: Tenim un govern a Catalunya que fa poca feina, que planifica poc i que té massa presses i massa nervis”.

Pedro Sánchez també ha volgut donar el seu suport a Jaume Collboni i ha insistit en la necessitat de construir Barcelona “amb optimisme i esperança”. També s’ha mostrat convençut que, properament, “s’obrirà una nova etapa amb Illa com a president de la Generalitat”. El president del Govern espanyol ha assegurat que “Catalunya està millor que el 2017” i ha insistit que, des que governa el PSOE, s’han fet més inversions i ha disminuït la crispació.