Encara conserva molts dels elements originals modernistes. Per exemple, l'ós al peu de l'escala principal , els vitralls o l'habitació de jocs per als nens. Aquest mosaic, gairebé intacte, representa una escena del conte de Hansel i Gretel. La casa Burés ha acollit al llarg dels anys diversos esdeveniments i ha servit d'escenari per a pel·lícules. Però des de fa temps esta tancada i deteriorada. Els veïns fa molt de temps que en reclamaven una solució. Ara es mostren satisfets per l'anunci de la subhasta i veuen amb bons ulls la possibilitat que s'hi construeixi un hotel. CHARO MARTÍNEZ, portaveu de l'associació 'Per un Eixample sostenible' "Això dinamitzaria el barri, però sempre que es conservés tot el que es pogués d'un edifici que és patrimoni de la ciutat i del barri" Aquest precisament serà un dels punts en el plec de condicions per adjudicar l'edifici, que té un preu de sortida de 26 milions d'euros. A partir d'avui i fins el 24 de maig els inversos interessats poden presentar les seves ofertes. La subhasta es farà el 21 de juny. Un altre dels edificis que se subhastarà és el del memorial democràtic. Situat a la Via Laietana, té un preu de sortida de 14,9 milions d'euros. En total la Generalitat posa a la venda 13 lots repartits per tot Catalunya, que sumen més de 46 milions d'euros.

La Generalitat treu a subhasta 13 edificis emblemàtics, dels quals, quatre són de la ciutat de Barcelona. Aquesta operació s’emmarca dins del Pla de racionalització del patrimoni dissenyat per equilibrar les finances catalanes. En els lots s’hi inclouen des d’edificis i pisos fins a solars, locals comercials i places de pàrquing, que es troben distribuïts en diferents municipis.

Els edificis més emblemàtics que se subhastaran el proper 21 de juny són la Casa Burés, construït entre el 1900 i el 1905 al carrer de Girona, 18; així com l’antic Memorial Democràtic a Barcelona, a la via Laietana, 69. També hi ha dos locals comercials al carrer del Concili de Trento, 139, que sortiran a subhasta per uns preus mínims de licitació de 28.011,46 euros i 33.429,23 euros respectivament.

Pel que fa a l’edifici modernista, tot apunta que s’hi podria construir un hotel. Una possiblitat que els veïns, que ja fa temps que reclamaven una solució per a l’espai, que estava tancat i deteriorat, veuen amb bons ulls. Això sí, demanen que se’n conservin alguns dels elements originals, que consideren com a patrimoni de la ciutat. Segons la Generalitat, aquesta és una condició per adjudicar l’edifici.

La licitació dels immobles es farà pel procediment de subhasta pública a partir de la presentació d’ofertes en sobre tancat. Els inversors tenen temps fins al 24 de maig per presentar les seves ofertes a la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat.