El panorama és aquest des de fa molts mesos: grues aturades i cap moviment dins l'obra. Aquesta illa del Guinardó havia de ser un pol d'equipaments per al barri amb, entre d'altres, espais per a joves, gent gran i un nou mercat, ara en una carpa provisional. Hi participaven diverses administracions, però els problemes financers de la Generalitat en van frenar l'execució. Avui el PP ha anunciat un acord amb el govern municipal que reprendrà una part de les obres. Fruit del pacte CiU-PP per a les inversions, es garanteixen 8,7 milions per a aquest any i el que ve. Es faran, però, només els equipaments de competència municipal: el mercat, una escola bressol i un casal de joves. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Per posar mans a l'obra, el que es necessita és també diners a l'obra, i això és el que fem amb aquesta proposta del PP que accepta el govern de la ciutat." El que quedarà pendent encara són els equipaments que ha d'impulsar la Generalitat: un centre d'atenció primària i una residència i centre de dia per a la gent gran. Dels 17 milions que costa aquesta part de l'obra, fins ara se n'han invertit, segons el PP, poc més de 6. En una reunió al gener amb Artur Mas, l'alcalde va dir que estava disposat a avançar diners a la Generalitat perquè aquesta obra es pugui acabar. De moment, però, el pacte amb el PP preveu cobrir de forma provisional els edificis que el govern ha deixat a mitges per evitar-ne la degradació. L'empresa pública Regesa, del Consell Comarcal, també té aturat a l'illa un aparcament.

En concret, l’acord CiU-PP afegeix als 2,5 milions previstos per l’obra al pressupost prorrogat d’enguany una partida extra de 2 milions, als quals s’hi ha de sumar 4,2 milions d’euros més per al 2014. Tot plegat suma una inversió de 8,7 milions per tenir l’obra enllestida en un termini de dos anys.

El pacte tirarà endavant els equipaments municipals i també es preveu tapar parets i sostre de forma provisional dels edificis que la Generalitat ha deixat a mitges: un centre d’atenció primària i una residència i centre de dia per a la gent gran. L’empresa pública Regesa, del Consell Comarcal, hi té aturat també un aparcament.