casetes Encarnació

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona havia de debatre aquest divendres l’últim tràmit per fer habitatge dotacional i un equipament a les casetes d’Encarnació, a Gràcia, però el desenllaç s’ha ajornat. El govern municipal ha retirat el punt de l’ordre del dia perquè des de l’oposició, especialment ERC, s’ha demanat més temps per estudiar la proposta. Fonts municipals han explicat que se seguirà treballant per construir un acord, però des d’ERC comparen aquest cas amb el desenllaç pendent del Gimnàs Social Sant Pau.

Per tirar endavant els usos nous a les casetes d’Encarnació, el govern municipal va acordar amb la propietat pagar 7,4 M € per expropiar la finca amb la justificació de protegir el patrimoni, fer habitatge públic i conservar l’alzina centenària. Fonts d’Esquerra celebren que s’arribés a aquest acord després de la mobilització veïnal, però critiquen que l’Ajuntament resolgui el futur de les casetes en dos anys i que, en canvi, el Sant Pau faci cinc anys que espera una solució. “Totes dues coses han de ser possibles”, apunten les fonts republicanes.

La modificació del Pla General Metropolità que ha de fer possible els usos nous a les casetes d’Encarnació va passar per comissió l’octubre del 2020. El pla preveu fer entre 15 i 17 habitatges dotacionals amb una volumetria de planta baixa més tres pisos i mantenint la fesomia de les casetes. A més, es protegeix l’alzina centenària, catalogada com a arbre d’interès local. Als baixos de les casetes s’hi ubicarà un equipament de proximitat. S’havia previst una escola bressol, que se situarà al número 61 del mateix carrer.