vianants i ciclistes creuant carrer aragó / letamendi / enric granados

El govern municipal ha decidit ampliar la suspensió de llicències a tot el carrer d’Enric Granados, i incloure’l en el pla d’usos de la superilla de l’Eixample. Fins ara, aquesta suspensió només afectava la cruïlla entre el Consell de Cent i Enric Granados, i la resta de carrers i places inclosos en la superilla.

Evitar la proliferació de restaurants

La suspensió afecta les llicències i permisos vinculats a la restauració, l’oci musical i el comerç alimentari. Amb aquesta mesura el consistori vol garantir l’equilibri d’activitats en aquest tram, on actualment la restauració hi té un pes molt important.

La tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, vol que la transformació d’aquesta zona vagi acompanyada d’un pla “que preservi el comerç i els negocis de barri i els potenciï”. Sanz assegura que es vol evitar el monocultiu d’activitats especialment a Enric Granados, on la pacificació del carrer “va suposar l’obertura de molts restaurants i terrasses nous”. Una situació que genera problemes de convivència amb el veïnat.

Pels veïns, ja és massa tard

Els veïns del carrer creuen que aquesta mesura arriba massa tard. Des de fa anys denuncien els problemes de convivència que tenen amb els restaurants i els locals d’oci nocturn i creuen que el carrer està saturat. Cristina Català, veïna del carrer i membre de la plataforma SOS Enric Granados, recorda que “la suspensió de llicències és només per un any i que el mal al carrer ja està fet“.