La presidenta de la comissió, Carina Mejías (Cs), ha llegit el comunicat en nom dels grups partidaris de la plantada. En el text, afirmen que els problemes d’agenda de Pisarello “amaguen un principi pervers: obstruir i fer invisible la tasca de l’oposició”. Garganté (CUP) ha dit que la seva formació no creu en els personalismes i que “tan ens fot” si ve un regidor del govern o no. Des de l’executiu, Agustí Colom ha assegurat que l’absència de Pisarello no pretenia “sostraure el dret a participar i debatre”. “L’impuls i control al govern no és a un regidor sinó al govern”, ha afegit.

Fora de la comissió, la regidora Demòcrata Sònia Recasens ha dit que l’absència de Pisarello és “un acte de menyspreu institucional” i ha acusat l’alcalde accidental de “fer deixadesa de les seves funcions”. Des d’ERC, Trini Capdevila ha qualificat de “falta de respecte” la no presència de Pisarello i l’ha convidat a renunciar: “si considera que la seva feina és prescindible, que es plantegi si ha de plegar de l’Ajuntament o no”. Xavier Mulleras (PP) ha lamentat que Pisarello hagi preferit anar-se’n a Madrid “enlloc de passar comptes” amb l’oposició.

La comissió hauria pogut seguir si s’haguessin quedat cinc regidors. Com que del govern només hi havia Colom i Montserrat Ballarín, no sumaven prou quòrum amb Garganté, partidari de quedar-se. La d’aquest dimarts no ha estat l’única vegada que l’oposició ha plantat a Pisarello en una Comissió d’Economia. Al desembre, tots els grups van renunciar al debat pressupostari per denunciar falta de diàleg per part del govern. En l’última Comissió d’Economia, Sònia Recasens va criticar la falta d’atenció del primer tinent d’alcalde als debats.