L’executiu de Colau va demanar al Consorci que presentés acusació contra CDC després que en el judici Millet, Jordi Montull i Gemma Montull confessessin que el Palau va vehicular comissions a Convergència a canvi d’adjudicació d’obra pública. Per Asens és “intolerable” que “aquells que van utilitzar el Palau de la Música per finançar-se il·legalment, ara l’utilitzin per buscar la impunitat d’aquells fets”. I afegeix que “buscant aquesta impunitat de la corrupció”, s’és tant responsable “com aquells que la va provocar” en un primer moment. Per això, ha interpel·lat al Govern per tornar a parlar sobre aquesta qüestió perquè, diu, està intentant encobrir el presumpte finançament il·legal de CDC. També ha demanat a Esquerra que faci tot el possible perquè el govern català modifiqui la seva posició.

Des de la Generalitat, el conseller de Cultura, Santi Vila, assegura que el primer que cal fer és esperar que hi hagi una sentència ferma i ha atribuït als serveis jurídics la decisió presa. Per Vila, aquesta no és una “decisió política”. Esquerra Republicana, soci del PDECAT al govern,  s’ha mostrat incòmode amb la situació creada. El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, assegura que no tenien “cap constància” de la posició de l’executiu i que propiciaran la discussió d’aquesta qüestió al consell executiu.

També critiquen la decisió altres grups com Ciutadans, que considera “una absoluta vergonya” la decisió dels “representants de CDC al Palau”. El PSC ho considera “injustificable” i “incomprensible”, Podem no es mostra sorprès peró diu que “fa mal perquè és el partit que governa a Catalunya“, i el PP acusa Esquerra d’empassar-se i tapar “la corrupció de Convergència“.