Collboni s’ha referit a la polèmica campanya de foment a la lectura a la Comissió de Drets Socials arran d’un prec del grup Demòcrata que instava el govern a retirar-la, decisió que es va prendre dijous passat. El tinent d’alcalde ha explicat que la campanya havia de ser col·laborativa i comptar, per tant, amb el suport del sector del llibre i, per la resposta que va tenir, es va retirar.

“Prou justets van els pressupostos de Cultura com perquè una acció es faci sense malbaratar recursos públics”, ha criticat Ciurana, que ha reclamat a Collboni saber què passarà amb els 108.000 euros que va costar la campanya. El tinent d’alcalde ha dit que la campanya, que forma part del Pla de foment a la lectura, “es reorientarà veient el marge que tinguem tenint en compte que ha estat un concurs públic amb el resultat que ha tingut”.

 

L’Institut de Cultura (ICUB) ha decidit fer marxa enrere en una de les accions incloses a la campanya de foment de la lectura “Barcelona ciutat llibre”. La mesura pretenia enviar llibres al president dels Estats Units, Donald Trump, però l’ICUB ha decidit avortar-la després de rebre moltes crítiques del sector literari. “Barcelona ciutat llibre” també ha generat rebombori a les xarxes perquè es va adjudicar per 108.000 € a After Share, SA