ERC ha posat en un gràfic l’evolució dels preus del lloguer (per metres quadrats) segons les dades del portal immobiliari Habitaclia. S’hi pot veure com des del gener del 2014 els preus no paren de créixer. A més, els increments més acusats es van donar entre el juliol del 2015 i el gener del 2016, passant dels 11,93 €/m2 als 13,49 €/m2, i entre el juliol de 2016 i el gener de 2017, dels 13,89 €/m2 als 15,25 €/m2. El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, retreu al govern municipal que en mig mandat el preu dels lloguers a la ciutat ha pujat un 28,5 %.

El web contraposa altres indicadors com el cost mitjà dels lloguers o la renda que inverteixen els ciutadans per pagar-los amb declaracions d’Ada Colau durant la campanya electoral en matèria d’habitatge. Bosch deixa clar que no en dona tota la culpa al govern municipal, però sí que li atribueix “una responsabilitat evident i creixent”. Per això, els demana “mesures reals que vagin més enllà del que és la publicitat, la propaganda.”

Les experiències dels qui han hagut de marxar

“Al Clot – Camp de l’Arpa no vaig trobar cap pis de lloguer que em pogués pagar amb el meu sou”. És un dels testimonis que recull el web lloguers.barcelona. ERC vol convidar els ciutadans que hagin hagut de canviar de barri com a conseqüència de l’increment dels preus del lloguer a compartir la seva experiència per farcir un mapa de la ciutat. Alfred Bosch ha afirmat que durant el mandat d’Ada Colau és possible que es doni a Barcelona “l’expulsió més gran de gent des dels temps de la Guerra Civil”.