L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït a través de les xarxes socials “la desescalada de tensió” que hi ha hagut després que Carles Puigdemont posposés aquest dimarts la declaració d’independència i la interpel·lació de Mariano Rajoy al president de la Generalitat. Colau diu que en aquest moment és urgent treballar “per aconseguir diàleg i solucions reals”. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, considera que els passos de tots dos governs responen a les demandes de la ciutadania i la Unió Europea per dialogar.

Pisarello ha qualificat de valent el discurs de Carles Puigdemont al Parlament en què va ajornar la declaració unilateral d’independència. També considera que el pas de Mariano Rajoy ha estat prudent. En aquest sentit, és conscient que “no es pot demanar que renunciïn totalment a les seves idees”, però creu que és una “bona notícia que tots dos vagin en la línia de rebaixar la tensió per poder establir un espai de diàleg”.

Pisarello ha afegit que Catalunya ha de sortir d’aquesta situació “amb més autonomia i no amb menys”, i ha recordat al govern espanyol que “ni amb retallades d’autonomia ni amb violència no s’arribarà a cap solució”. El tinent d’alcalde creu que tot plegat “és conseqüència de les exigències de bona part de la ciutadania i sense dubte de la pressió per part d’Europa, que demana diàleg i la via política”.