El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha assistit a la sessió del Parlament i en una piulada ha expressat “suport i confiança” en Puigdemont. “El camí que marca té sentit”, diu l’exalcalde. En canvi, des de Cs, Carina Mejías ha demanat al president de la Generalitat que posi “les urnes de veritat”. “Crec que aquesta ha estat la independència més curta de la història”, ha afegit.

També via Twitter, el tinent d’alcalde Jaume Collboni (PSC) ha dit que “si hi ha oportunitat per al diàleg, és inexcusable no aprofitar-la”. El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que “Catalunya segueix sent espanyola i ho serà sempre”, i ha afegit que “la justícia ha de seguir i el govern d’Espanya, actuar”.

En una piulada a Twitter, el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha fet aquesta reflexió: “Molts esperàveu una DUI i la reacció brutal de l’Estat. Si podem evitar patiment per arribar-hi igual, prefereixo unes setmanes de coll”. En un altre tuit, Coronas ha interpel·lat l’alcaldessa i li ha preguntat si es posarà al servei de la república catalana si Rajoy no es mou.

En declaracions a betevé, la regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira ha dit que esperaven que es proclamés la república catalana “sense dubtar ni donar marge a un estat feixista que no vol parlar”. Tot i això, Rovira ha afegit que tindran la mà estesa a “qualsevol persona i organització que vulgui intervenir políticament en la situació que tenim”.