Hermetisme del govern sobre com serà la compareixença del president de la Generalitat d’aquest dimarts. A la sortida de la roda de premsa del consell executiu, el portaveu del govern, Jordi Turull, ha dit que no volia fer “cap referència” al discurs de Carles Puigdemont i que no li correspon a ell “revelar-ne cap detall”. En resposta a les insistents preguntes del periodistes per esbrinar en quina direcció anirà el discurs, Turull ha afirmat que “avui és un dia històric” i ha afegit que, “com tots els últims dies que estem vivint, intensos i apassionants”. El portaveu ha conclòs que el govern està cohesionat entorn al discurs de Puigdemont però no n’ha volgut donar més pistes perquè “li correspon al president”.

Missatge de calma per a l’economia catalana

El govern ha volgut denunciar “pressions de l’Estat espanyol” a les empreses perquè marxin de Catalunya per l’actual clima polític. La Generalitat reconeix que els preocupa el degoteig d’empreses que traslladen la seu social fora de Catalunya però mostra”plena confiança” en l’economia catalana perquè és robusta.  Jordi Turull ha  avisat el Govern espanyol que “intentant fer mal a Catalunya s’està fent mal a si mateix”.

Petició a Casado perquè retiri les declaracions sobre Companys

El portaveu de l’executiu català sí que s’ha referit a les polèmiques declaracions del popular Pablo Casado en què advertien Puigdemont que podia acabar empresonat com Companys. Turull ha criticat que ningú al PP no les hagi qüestionades i li ha demanat que “si té la més mínima sensibilitat democràtica” rectifiqui i les retiri.