El líder socialista ho ha explicat en una roda de premsa a la seu socialista a Ferraz, després de l’executiva federal. Sánchez ha dit que després de la compareixença de Puigdemont d’aquest dimarts al Parlament es va reunir amb Rajoy per abordar una resposta conjunta. Sánchez assegura que dona suport al requeriment que ha fet Rajoy a Puigdemont perquè aclareixi si aquest dimarts va declarar la independència al Parlament. 

Sánchez també ha explicat un acord amb president de Govern espanyol per iniciar una reforma de la Constitució. Segons ha anunciat el líder socialista, han acordat amb el PP obrir d’aquí a sis mesos la reforma constitucional. Això passaria una vegada es tanqui la comissió parlamentària per estudiar la modificació del sistema territorial, que s’hauria d’iniciar de manera imminent.

“L’acord que tinc amb el president de govern és que obrim la via política, la reforma constitucional” ha sentenciat Sánchez, qui ha assegurat que l’estat de les autonomies necessitava una renovació i modernització. El líder socialista també ha afirmat que tothom té cabuda en la reforma de la Constitució, assegurant que fins i tot els que volen un referèndum pactat necessiten prèviament canviar la carta magna. Malgrat tot, Sànchez, ha sentenciat que des del partit socialista estan “disposats a reformar la Constitució per parlar com Catalunya es queda a Espanya i no com Catalunya marxa d’Espanya”

Sànchez també ha fet una oferta a Puigdemont a assistir a la comissió parlamentària per estudiar la modificació del sistema territorial i explicar el seu model d’encaix amb l’estat espanyol.