El diari francès  ‘Liberátion’, ho destaca en primera plana, amb una imatge de la concentració al passeig de Lluís Companys. També és el tema d’obertura del ‘Financial Times‘, que titula que “el líder català suspèn la independència”.

També el francès ‘Le Figaro’ destaca el discurs de Puigdemont i remarca que les pressions externes han portat a la suspensió de la declaració d’independència i a la demanda de diàleg. L’italià ‘La Reppublica‘, assenyala que Puigdemont declara la independència, però que la suspèn per parlar amb Rajoy.

 

 

Des de la premsa alemanya, destaquem el diari ‘Franffruter Allgemeine’ , que publica en portada una imatge de la pantalla que es va col·locar al passeig de Lluís Companys per seguir en directe el discurs del president de la Generalitat. També el diari belga ‘Le Soir’ es fa ressò de la situació a Catalunya i diu que “Barcelona allarga la mà a Madrid”.

 

Al marge de les portades, van ser molts els mitjans que aquest dimarts van seguir minut a minut el discurs de Carles Puigdemont. A través de Twitter, els corresponsals desplaçats a Catalunya anaven explicant tot el que passava dins la cambra. També moltes cadenes de televisió, com la BBC, van retransmetre les paraules del president de la Generalitat.