La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, que agrupa més de 130 entitats feministes, interpel·la els partits polítics perquè defensin polítiques que contribueixin a erradicar la violència de gènere i reclama més recursos als pressupostos per abordar-la. Per això, ha enviat una carta a tots els partits que es presenten a les eleccions generals del 23-J que recull nou demandes feministes, que van des del rebuig dels discursos d’odi fins al desenvolupament de les noves masculinitats, passant per polítiques que garanteixin els drets de les dones migrants

L’escrit sorgeix, diuen, com a resposta a “l’ofensiva patriarcal” que s’està estenent i “l’auge de postulats que anul·len drets i mitjans aconseguits, així com l’extrema dreta”. En el text, s’exigeix als partits “bones pràctiques i concreció” per donar resposta a les dones agredides pels homes, per la violència institucional i per la reacció patriarcal en totes les esferes.

Aquestes són les demandes concretes que reclamen als partits polítics:

  1. Que es respectin i compleixin els drets de les dones en tota la seva diversitat. Que es demostri el compromís amb pressupostos suficients i útils.
  2. Serveis i recursos de prevenció, sensibilització, atenció i reparació a les víctimes que siguin accessibles per a tothom.
  3. Compromís i rebuig absolut als discursos d’odi i negacionistes de la violència de gènere.
  4. Que es comptabilitzin els feminicidis amb una categorització rigorosa i informes recollits per múltiples entitats i organitzacions.
  5. Que s’aturi la violència institucional, que es formi l’Administració pública en general en una visió de gènere i que s’inclogui als currículums formatius i universitaris.
  6. Que es derogui la llei d’estrangeria.
  7. Garantia dels drets sexuals i reproductius, entre els quals l’avortament i la lliure decisió sobre el gènere.
  8. Que s’enfoquin les polítiques cap als nois i homes, al treball de les masculinitats des de la sensibilització fins a l’educació.
  9. Que les institucions escoltin, reconeguin i responguin a les demandes dels moviments socials i el moviment feminista organitzat.

La carta també ha estat entregada en mà a algunes personalitats del món polític, com el president de la Generalitat, Pere Aragonès.