L’Observatori contra l’Homofòbia ha denunciat una agressió homòfoba de tipus verbal a un activista LGTBI a la ronda de Sant Antoni (banda Raval), aquest dimecres a la nit i ha traslladat la incidència al Comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, que ja ha activitat els protocols per investigar el cas.

El jove, Fran Sánchez, ha explicat betevé que quan sortia de sopar amb un amic a tocar del teatre Goya, el van insultar i increpar, i li van dir “maricón” després de preguntar-li si era un noi o una noia i demanar-li diners. Davant la seva resposta afirmativa, i que li preguntés si hi tenia algun problema, “l’agressor, d’uns 30 anys, es va allunyar vociferant i blasfemant”, detalla.

No és la primera vegada que Sánchez rep agressions per la seva identitat. De fet, és la tercera, però apunta que sempre s’hi ha enfrontat, i és conscient que com a conseqüència algun dia pot “rebre més que una agressió verbal”. Per això anima a denunciar sempre qualsevol tipus d’agressió. “Els missatges d’odi, l’LGTBI-fòbia i el feixisme no tenen cabuda en la nostra societat, i sempre ens tindran de front”, conclou.

Suport públic de l’alcalde, Jaume Collboni: “Ni un pas enrere”

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, no ha trigat a mostrar el seu suport a l’agredit i, en un missatge públic a la xarxa social, també ha condemnat els fets.

Collboni ha apuntat que Barcelona és una ciutat lliure i orgullosa, i que des de la institució rebutgen i condemnem qualsevol agressió homòfoba. “Ni un pas enrere en la conquesta de drets i llibertats!”, ha escrit.