Els grups municipals del PDeCAT i ERC han rebutjat la pressió que l’alcaldessa, Ada Colau, ha posat en aquests dos partits perquè aprovin els pressupostos de l’Estat. En un acte, aquest diumenge, Colau va apel·lar a la responsabilitat de govern d’aquests dos partits perquè avalin els comptes de Pedro Sánchez. Demòcrates i republicans, però, han instat l’alcaldessa a centrar-se en els comptes de l’Ajuntament i iniciar una negociació amb els grups que asseguren que, de moment, no hi és.

El portaveu municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha dit que més enllà d’una primera trobada a l’octubre que ha qualificat “d’insinuació de negociació” no hi ha cap paper sobre la taula. “Els tuits de Colau ni ens pressionen ni ens impressionen”, ha sentenciat Ciurana, que ha demanat “voluntat negociadora” al govern municipal. El portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament ha criticat que l’alcaldessa vinculi amb els comptes de l’Estat mesures com el salari mínim que, ha dit, no depenen dels pressupostos.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fn, el portaveu municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha afirmat que el govern de Colau té “poca voluntat de negociar uns pressupostos de ciutat”. Coronas ha augurat que si no tira endavant “la carambola” d’aprovar els comptes a les tres administracions, com reclama l’alcaldessa, s’anirà a una pròrroga pressupostària. El portaveu d’ERC ha reiterat que per aprovar els comptes a l’Estat es demanen gestos al Govern espanyol sobre la situació dels presos independentistes.

El PSC hi veu un “canvi de cromos”

Qui també ha parlat de les negociacions pels pressupostos de l’Ajuntament és el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni. Ha lamentat que el govern només ha mantingut un sol contacte amb els socialistes en el qual “se’ns va presentar un Power Point amb dibuixets, però no un pressupost”. A més, Collboni ha carregat contra la pressió de Colau als independentistes perquè ho considera “un canvi de cromos entre la Generalitat i l’Ajuntament” per aprovar els respectius pressupostos.