El regidor de CiU Jordi Martí ha dit que les explicacions tècniques de BIMSA “són correctes” però s’ha mostrat estranyat pel retard de més d’un any per enllestir el túnel, que ha atribuït als “dubtes” del govern per afrontar la segona fase de les obres. Per això ha reclamat una ampliació d’informació a l’executiu. Des del PP, Xavier Mulleras ha dit que veu motius “polítics” al govern per no continuar el túnel viari i ha denunciat que s’allarguin les obres. “Barcelona té un deute amb els veïns del Poblenou”, ha sentenciat.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha repartit les culpes al govern actual i a l’anterior pels retards. Al de Xavier Trias per “pressupostar i projectar malament” l’obra, i al d’Ada Colau per “posar traves durant un any”, i ha reclamat que no hi hagi un sobrecost. També el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha alertat d’un augment pressupostari de l’obra i ha exigit que es convoqui de forma “urgent” la comissió de seguiment de Glòries. “El govern ha heredat una obra del mandat anterior, però el seguiment no ha estat l’adequat”, ha afirmat Coronas.

Fonts municipals han assegurat a BTV que el retard de les obres no suposa cap increment pressupostari i que els treballs mantenen el marc econòmic previst. Des de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha ha dit que si les obres tiren endavant, ho facin amb “tota la seguretat”,  i ha aprofitat per insistir que s’acabin també tots els equipaments i habitatges que s’havien planificat a Glòries.