Han tornat els tremolors i el soroll per les obres d’un hotel en aquest descampat del carrer de Llull entre Llacuna i Roc Boronat. ENRIC BARBA, veí “Molt forts, a nivell de soroll és que no podies ni parlar al carrer, com si hi hagués un petit terratrèmol.” I també ha tornat la por dels veïns dels edificis que hi ha just al davant. “Les cases ja no són de fa 15 dies, tenen totes al voltant d’uns 100 anys.” A aquesta veïna li han posat uns testimonis per controlar que les esquerdes no es facin més grans amb les obres. NEUS ALCORIZA, veïna “Es van fer les esquerdes, es van fer. Després ens van dir: ‘ara vigileu però no ha passat l’esquerda més cap aquí’.” No és l’única que està preocupada. ALFRED GIL, veí “La porta no nostra tenim una mica d’escletxa a l’escala i el pany no tanca bé i és poca cosa però abans tanca bé i ara frena.” Han comunicat els desperfectes a l’Ajuntament, que ja ha demanat per segona vegada a la constructora que faci servir una maquinària que ocasioni menys danys. Fa un mes que van començar les molèsties. LUIS VENZAL, veí “La primera fue increíble, mi mujer y mi hija estaban durmiendo a las nuevo de la mañana, de repente empezó a temblar todo aquello y salió con la niña corriendo.” A tot això cal sumar-hi les plataformes ciutadanes del barri contràries a la construcció de l’hotel i a la massificació turística que, consideren, s’està produint al Poblenou. En aquest mateix solar ja hi ha projectat un altre hotel a banda d’horts urbans, un parc i un bloc d’habitatges.

Els veïns del número 153 del carrer de Llull i dels edificis dels entorns tornen a denunciar les molèsties en forma de soroll i vibracions que produeixen les obres de construcció d’un hotel al descampat que tenen just davant. Expliquen que els habitatges són antics i que els han sortit esquerdes. Tenen por que els treballs afectin l’estructura de les cases i per això han notificat els desperfectes que hi ha a l’Ajuntament.

El consistori ja havia demanat a la constructora que canviés la maquinària que utilitza per perforar el terra i fer els fonaments del futur hotel per una de menys agressiva el primer cop que els veïns es van queixar. En aquesta segona ocasió, han tornat a demanar a l’empresa encarregada de les obres que faci servir un sistema que generi encara menys sorolls i vibracions.

A les tanques del descampat on s’està construint el nou hotel trobem, en forma de pintades, mostres del rebuig de part de la ciutadania contrària a la proliferació d’establiments hotelers al Poblenou. Per exemple, denuncien que aquest no és l’únic hotel que s’ubicarà al solar. N’hi ha un altre de projectat de cara al futur. També s’hi faran horts urbans, un parc i habitatges.