L’ampliació de la connexió pública sense fils intenta “afavorir la lluita contra l’escletxa digital”, segons ha explicat Paco Rodríguez durant la presentació del pla Barcelona Ciutat Digital 2017-2020. Per aquest mateix motiu, l’Ajuntament té la intenció de crear aules d’alfabetització mediàtica als barris on hi ha una penetració més baixa de les noves tecnologies.

El pla també defineix quines altres iniciatives s’emprendran en l’àmbit tecnològic: tal com va avançar la comissionada de Tecnologia i Innovació Digital, Francesca Bria, al ‘Bàsics BTV’—, el consistori invertirà 65 milions d’euros per renovar els processos tecnològics interns. A aquesta xifra cal sumar-hi 10 milions més que es destinaran a la compra pública i oberta de pime digitals de la ciutat per teixir un ecosistema d’innovació.

Les mesures també posen èmfasi en la creació de polítiques públiques a partir de la recol·lecta de dades. Per exemple, l’Ajuntament vol tenir a les seves mans les dels preus que es paguen pels habitatges de les diferents zones de la ciutat per fer “una política de control”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. “No hi ha cap política que es pugui fer sense dades”, ha sentenciat.