ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Sempre hem dit 'referèndum', i hem dit 'referèndum efectiu i amb garanties, que interpel·li el conjunt del país'. Celebro que hi hagi una tornada al que fins fa dos dies ens deien que era una pantalla superada. El president Puigdemont ha dit intentem pactar un referèndum. I espero de tot cor que ho digui sincerament i no de forma instrumental. Jo crec que formo part d'una majoria que diu: 'votaré depèn de quines siguin les propostes, com siguin de viables i amb quines aliances es facin...'. En funció d'això em posicionaré, però una altra vegada el plantejament de 'sí-no', tot o res, amb mi contra mi, sincerament crec que ens està fent mal i que s'està veient. I que quan es va voler fer el màxim d'aquest plantejament amb un caràcter plebiscitari es va aconseguir un 48 % de vots. I amb un 48 % de vots suposo que estem tots d'acord que no es pot proclamar cap independència."

En un debat a la UPF organitzat pel digital ‘Crític’, aquest dijous al vespre, l’alcaldessa ha celebrat que el president Puigdemont s’hagi avingut al referèndum. “Nosaltres havíem dit sempre que volíem un referèndum i ens hem sentit dir de tot”, ha explicat Colau, que ha reclamat que el referèndum es faci amb garanties perquè no sigui “una consulta feta per independentistes i en què només participen independentistes”.

A la pregunta de què votaria ella en aquest referèndum, Colau ha evitat pronunciar-se perquè ha dit que dependrà de la pregunta i de les aliances i ha afirmat que els plantejaments de “sí-no, o tot o res ens estan fent mal”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha dit que les eleccions plebiscitàries de 2015 van ser “un error” perquè “amb un 48 % dels vots no es pot proclamar la independència”.