L’Ajuntament de Barcelona ha celebrat aquest dimarts un ple extraordinari i fugaç (sense torns de paraula) per obrir el mandat de l’alcalde, Jaume Collboni. La sessió, que s’ha allargat menys de dos minuts, ha designat els regidors que formaran part del ple de l’Àrea Metropolitana, que s’ha de constituir el 27 de juliol. Aquest tràmit es fa coincidir normalment amb el ple de cartipàs, però com que l’Ajuntament no el farà fins al 28 de juliol, calia aprovar els noms abans.

“És un honor presidir aquest plenari”, ha dit Collboni en una breu intervenció inicial. L’alcalde ha dit que durant els propers quatre anys ja hi haurà ocasions “de parlar i debatre”. Un debat, ha dit, que espera que es faci “amb respecte, cordialitat, humilitat i vocació de servei a la ciutat”.

Colau no arriba a temps a la sessió

La cadira d’Ada Colau -a baix a la dreta- ha estat buida tota la sessió a la bancada de l’esquerra

El plenari s’ha celebrat tot i l’absència d’Ada Colau, que ha arribat a la sala quan la sessió ja havia finalitzat. L’exalcaldessa i ara presidenta del Grup Municipal de Barcelona en Comú s’ha excusat i ha explicat que ha arribat tard per culpa de la logística familiar. Tampoc han assistit al plenari la tinenta d’alcaldia, Maria Eugenia Gay i la regidora Rosa Alarcón, per problemes de trànsit.

Els 25 regidors del Consell Metropolità

En total, el consistori ha designat 24 regidors al Consell Metropolità i un membre nat que és l’alcalde, Jaume Collboni:

  • Del Grup Municipal de Trias per Barcelona: Xavier Trias, Jordi Martí, Damià Calvet, Joana Ortega, Josep Rius, Assumpció Laïlla i Ramon Tremosa.
  • Del Grup Municipal del PSC: Laia Bonet, Albert Batlle, Jordi Valls, Marta Villanueva, Raquel Gil i Rosa Alarcón.
  • Del Grup Municipal de Barcelona en Comú: Janet Sanz, Guille López, Carolina Recio, Jess González i Lucía Martín.
  • Del Grup Municipal d’ERC: Elisenda Alamany, Jordi Castellana i Jordi Coronas.
  • Del Grup Municipal del PP: Àngels Esteller i Víctor Martí.
  • Del Grup Municipal de Vox: Gonzalo de Oro-Pulido.

Primera sessió a la Sala del Plenari

Ha estat el primer que s’ha fet a la Sala del Plenari Carles Pi i Sunyer després de la sessió d’investidura del nou alcalde. Això ha fet accelerar la distribució de regidors a les bancades. A cada ple, Collboni presidirà la sessió flanquejat pels tinents d’alcaldia Maria Eugènia Gay i Albert Batlle. Els partits d’esquerres (PSC, BComú i ERC) comparteixen bancada i, a l’altra, hi ha els regidors de TriasxBCN, el PP i Vox.