La portaveu del govern, Patrícia Plaja, s’ha expressat en la mateixa línia que ho va fer aquest dilluns la consellera de Territori, Ester Capella, sobre l’índex estatal que ha de regular els preus del lloguer i que ha d’entrar en vigor el proper 13 de març. Plaja ha coincidit en el desacord a optar per una fórmula “homogènia” a tot l’estat i ha acusat el govern central de no complir amb el compromisos assumits. “Un govern d’esquerres no pot posar limitacions a que la gent tingui accés a l’habitatge“, ha assegurat.

Plaja ha defensat, en nom del govern, que cada territori té una casuística diferent i que per això calia escoltar la proposta de regulació de preus de la Generalitat, que consideren que no és incompatible amb la regulació estatal. “Seguirem defensant un índex de referència propi a Catalunya”, ha insistit, ja que, assegura, “és una mesura justa i necessària“.

L’índex “no farà abaixar els lloguers”

Pel la Generalitat, l’índex de referència proposat pel Govern espanyol “no farà abaixar els lloguers a les zones tenses de Catalunya”, entre les quals es troba Barcelona. Així ho va expressar Ester Capella després de reunir-se d’urgència amb la ministra d’Habitatge, Isabel Rodríguez, aquest dilluns. L’índex que proposa el govern central establirà un rang de preus per zones censals i, això, a parer de la Generalitat, farà que els propietaris optin pel topall més alt i, per tant, els preus no s’abaixaran.