participacio eleccions catalunya 2024

La participació a les eleccions a Catalunya 2024 ha crescut respecte a les de fa tres anys. En el global de Catalunya ha votat el 57,97 % dels electors, més de sis punts i mig per sobre la dada de participació dels darrers comicis catalans, els del 14 de febrer del 2021, quan van votar el 51,29 % de la població amb dret a fer-ho.

Participació de les eleccions catalanes 2024 a Barcelona

A la ciutat de Barcelona, la participació ha estat del 61,41 %, quatre punts més respecte a ara fa poc més de tres anys.

La participació del 12-M per districtes

Pel que fa a la participació per districtes, les dades gairebé definitives mostren Sarrià – Sant Gervasi com el districte amb més percentatge de votants, seguit de molt aprop per les Corts. Gracia i l’Eixample també se situen a la part alta de la taula. Per contra, a la cua hi ha Ciutat Vella, que no arriba a la meitat de la participació, i Nou Barris.

La participació s’enfila amb el primer avanç i es congela amb el segon

Amb el primer avanç, que el govern proporciona amb dades de la 13 h, la participació s’havia enfilat de forma generalitzada respecte als resultats del 2021, amb un increment de cinc punts a Barcelona i de quatre a Catalunya respecte als registres del 2021.

En canvi, amb el segon avanç les dades situaven la participació només unes dècimes per sobre les del 2021. Finalment, la participació global ha estat indiscutiblement major que el 2021 però encara lluny d’altres cites electorals a Catalunya, com la del 2015 i del 2017.