Els líders dels partits a l’Ajuntament de Barcelona també han votat per les eleccions catalanes del 12-M. Ho han fet, això sí, amb un ull posat en les repercussions que puguin tenir els comicis en la política municipal i en els possibles pactes que es puguin començar a teixir a l’Ajuntament de Barcelona, un cop s’esclareixi l’escenari polític català.

Al llarg del matí han exercit el seu dret a vot l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), Xavier Trias (TriasxBCN), Ada Colau (BComú), Daniel Sirera (PP) i Gonzalo de Oro (Vox). L’única que espera per votar a la tarda és la republicana Elisenda Alamany.

Collboni: “Guanyi qui guanyi, que es comprometi amb Barcelona”

Jaume Collboni ha votat a les 11 h del matí a l’Escola Grèvol, al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou. Després de votar, ha dit que “allargarà la mà a qui guanyi les eleccions” i ha demanat al proper president o presidenta de la Generalitat que “tingui un govern compromès també amb Barcelona“.

L’alcalde de Barcelona ha protagonitzat una de les anècdotes de la jornada: ha lliurat un regal d’aniversari a una de les persones que conformaven la mesa on ha votat, a petició de la seva parella, ja que aquest 12-M feia anys i no han pogut celebrar la jornada en família.

Trias: “Tot continuarà igual”

Per la seva banda, Xavier Trias ha votat a les 10 h del matí al Mercat de Galvany (Sant Gervasi – Galvany). Ho ha fet acompanyat de la seva dona i ha lamentat que el que passi a la Generalitat de Catalunya no farà que l’alcalde, Jaume Collboni, entomi fer un govern de coalició a l’Ajuntament: “Collboni ha tingut totes les oportunitats per fer un govern fort i no ho ha volgut fer… Continuarà igual”.

Colau: “Que el 12-M faci mirar Collboni cap a l’esquerra”

Ada Colau, exalcaldessa i líder dels comuns a Barcelona, ha votat a l’Institut la Sedeta (el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova), pels volts de les 11 h del matí, acompanyada dels seus fills i de la seva mare. Colau ha confiat que aquest 12-M hi hagi una “mobilització massiva del vot progressista a Catalunya” que faci que Collboni i el PSC “es repensi l’estratègia de mirar a la dreta i torni a mirar cap a l’esquerra“. En aquest sentit s’ha mostrat decebuda “que el PSC vulgui governar sol a Barcelona i no faci un pacte progressista”.

Alamany exigeix un govern que posi “al centre la vida dels barcelonins”

L’única líder municipal que no ha votat aquest 12-M durant el matí ha estat la presidenta del Grup Municipal d’ERC, Elisenda Alamany, que ho ha fet a la tarda al Mercat de Sant Antoni.  

La republicana ha dit que necessitem un govern que posi en el centre la vida dels barcelonins i barcelonines i “que no vengui la ciutat a d’altres que busquen un bé lucratiu” de la capital de Catalunya.

Alamany també s’ha referit de forma molt crítica a la crisi que viu aquest diumenge el servei de Rodalies.

Sirera: “Que la Generalitat no ens doni l’esquena”

El líder del PP a l’Ajuntament, Daniel Sirera, ha votat a les 10 h del matí al Mercat del Ninot, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample. Acompanyat de la seva dona i el seu gos, el popular ha assegurat que “Barcelona ha de fer sentir la seva veu” per acabar amb “molts anys durant els quals la Generalitat ha donat l’esquena a la ciutat“. Sirera ha confiat que el proper govern català trenqui amb l’independentisme “per girar full d’uns anys molt durs”.

De Oro: “Per Barcelona, per Catalunya, per Espanya”

També ha votat abans de dinar, pels volts de les 12.30 h, el president del Grup Municipal de Vox. Gonzalo de Oro ha exercit el seu dret flanquejat per un grup d’apoderats de la formació, a la Facultat de Dret de la UB (Pedralbes), i mentre ha dipositat la butlleta a l’urna ha dit: “Per Barcelona, per Catalunya, per Espanya”. També ha demanat al govern municipal que “d’una vegada per totes retorni als barcelonins el que és de tots, una ciutat oberta i pròspera”.