El Parlament ha aprovat una moció del grup PSC-Units, que reclama al president de la Generalitat, Quim Torra, que “de manera immediata se sotmeti a una qüestió de confiança o convoqui eleccions”. La moció ha estat aprovada amb els vots del PSC, Cs, CCP i el PP. JxC i ERC hi han votat en contra, mentre que els quatre diputats de la CUP no han participat de la votació, tot i estar a l’hemicicle. Torra ha aclarit que desoirà la moció, que no és vinculant, i no convocarà eleccions.

El resultat ha estat molt ajustat, de 62 vots a favor i 61 en contra i, de fet, que la CUP no hagi votat ha permès que la moció hagi prosperat. La majoria de JxC i ERC hauria tombat la moció si no fos perquè els quatre diputats de JxC processats no voten perquè no estan d’acord en la designació del vot i perquè tampoc no ha votat el diputat d’ERC Toni Comín, que no està suspès.

Torra rebutja convocar eleccions

Malgrat el resultat de la votació, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat convocar eleccions. En una publicació a Twitter ha criticat que la moció ha prosperat amb el vot de qualitat de Llarena, referint-se al fet que quatre dels diputats de Junts per Catalunya no poden votar per la suspensió del jutge del Tribunal Suprem. Torra ha reivindicat que la moció no hauria tirat endavant si els diputats suspesos haguessin pogut votar.